Bezichtiging van het kerkgebouw

Exterieur, kunstwerk

Vanaf koningsdag t/m september is de Walfriduskerk van 14:00 tot 16:00 uur, iedere zaterdag voor bezichtiging opengesteld. Er zijn op die middagen 2 rondleiders in de kerk aanwezig, die u het een en ander over de kerk en het orgel kunnen vertellen.

Voor informatie over de de bezichtiging van het kerkgebouw kunt u zich wenden tot de scriba.

Op open monumenten dag, en Koningsdag is de kerk is de kerk van 10.00 tot 17.00 uur te bezichtigen.

Uiteraard bent u ook hartelijk welkom bij de kerkdiensten op iedere zondag. Aanvang 09:30 uur.

Gezocht: vrijwilligers openstelling kerk

Van mei tot oktober is de kerk iedere zaterdag van 14-16 uur open voor publiek. Deze openstelling is ingesteld na het gereedkomen van de restauratie van het gebouw en gaat nu uit van de kerkrentmeesters. De openstelling wordt door vrijwilligers vanuit onze gemeente, maar ook van daarbuiten, verzorgd. De groep vrijwilligers die dit verzorgt, is de laatste jaren steeds kleiner geworden. Het komt zo als gebruikelijk steeds op dezelfde mensen neer. We kunnen wel wat fris bloed gebruiken.

Als vrijwilliger geeft men informatie over het kerkgebouw, de rijke historie, de gebruikte materialen, maar soms ook over de gemeente. Tijdens de openstelling kan het publiek een rondleiding krijgen en artikelen kopen of een gift geven. Tijdens de open-stelling zijn er twee vrijwilligers aanwezig. Nu zijn we op zoek naar mensen die ook een zaterdagmiddag twee uur mee willen helpen om de kerk open te stellen voor publiek. Er zijn vaak mensen die op de scheve toren van Bedum afkomen. Vooral mensen die een fietstocht maken en even langs komen. Maar ook vakantiegangers. Een kerk trekt. Je krijgt vaak hele leuke reacties van de bezoekers: "De kerk is van binnen zo mooi. En zo oud. Als die muren eens konden praten, wat zouden we dan veel horen."

De informatie die men als vrijwilliger kan vertellen, is beschikbaar en vergt geen bijzondere kennis van bouw-geschiedenis. Er is geen leeftijdsgrens en man of vrouw maakt ook niet uit. Trekt het u of jou al? Iemand die interesse heeft, mag contact met mij opnemen.

A. Goverts (a punt goverts bij hetnet punt nl)