Kerkdiensten

De kerkdiensten worden als regel op de zondagmorgen gehouden om 9:30 uur (zie rooster).Tijdens deze diensten is er kinderoppas voor de kleinsten. De gemeente Bedum is een combinatie aangegaan met de gemeente Onderdendam; samen hebben wij één predikant. De avonddiensten vinden in Onderdendam plaats, als regel om 19:00 uur.

In Bedum wordt gezongen uit het Liedboek voor de Kerken en in Onderdendam uit de oude berijming. Voor gasten is er een beperkt aantal in de kerk aanwezig. In een gedeelte van de kerk is ringleiding aanwezig. Dit is het gedeelte met de oude plavuizen. Grofweg tussen het orgel en de preekstoel.

Kerkdiensten live te volgen via Kerkomroep en Youtube

De kerkdiensten zijn via de site Kerkomroep.nl te beluisteren of te downloaden als mp3-bestand. Ook kan er gebruik gemaakt worden van de ontvangstkastjes van KerkWebradio. Hiervoor kunt u zich wenden tot dhr. R. Swart.

Eveneens zijn de diensten sinds de Corona-crisis live te volgen via YouTube.

Reserveren via Kerktijd.nl

Per 1 november 2020 bieden we u de gelegenheid om u in te schrijven voor een bezoek aan de kerkdienst. Maximaal 30 personen kunnen aanwezig zijn.

Reserveren kan via Kerktijd.nl

Hoe gaat het in zijn werk?

Via bovenstaande link kunt u zich aanmelden als bezoeker van onze kerkdiensten. U vult vervolgens een aantal gegevens in waaronder uw naam en uw emailadres. Ook wordt u gevraagd om in te vullen of u op zondagmorgen en/of op zondagavond naar de kerk wilt gaan en uit hoeveel kerkgangers uw huishouden bestaat.

Als u eenmaal aangemeld bent, kunt u uitgenodigd worden voor een kerkdienst. Het rekensysteem achter de website probeert iedereen even vaak de gelegenheid te geven om naar de kerk te komen. De eerste uitnodigingen worden op woensdag verstuurd, maar u kunt hem ook later in de week ontvangen. Check daarom regelmatig uw mail. In de uitnodigingsmail kunt u met een knop aangeven: ‘Ik kom wel’ of ‘Ik kom niet’.

Als u op de ‘Ik kom niet’-knop drukt, gaat het systeem een ander gemeentelid uitnodigen voor de betreffende dienst. Als u op de ‘Ik kom wel’-knop drukt, dan wordt u verwacht. Kunt u bijvoorbeeld een keer met minder personen de dienst bezoeken, dan kunt u dit aangeven via een link in uw bevestigingsmail. Het systeem gaat dan voor de vrijgekomen plaats(en) iemand anders uitnodigen.

Mocht u iemand kennen die geen gebruik maakt van internet, dan verzoeken wij u vriendelijk de betreffende persoon door te geven aan de beheerder: Rianne Hoek (a_hoek@icloud.com). Rianne zal contact met die persoon opnemen en de persoon handmatig invoeren.

Collecten

Er worden twee collectes tijdens de dienst gehouden. De bestemming van de collecten wordt vooraf vermeld in het kerkblad en afgekondigd voordat de dienst begint.

Organist:
dhr. E.F. van Olm
Kosterschap:
Tijdens de erediensten beurtelings een aantal kerkenraads- en gemeenteleden.

Diensten rooster

Datum AanvangVoorganger
15-nov 09:30 uur Ds. J.F. Tanghé, Sellingen Marchand, Groningen. Gezamenlijke dienst.
Publiek tot 30 personen op reservering via Kerktijd.nl.
15-nov 19:00 uur Ds. C. Hoek. Gezamenlijke dienst.
Publiek tot 30 personen op reservering via Kerktijd.nl.
22-nov 09:30 uur Ds. C. Hoek. Einde kerkelijk jaar. Gezamenlijke dienst.
Publiek tot 30 personen op reservering via Kerktijd.nl.
22-nov 16:30 uur Ds. C. Hoek. Doopdienst. Gezamenlijke dienst.
Publiek tot 30 personen op reservering via Kerktijd.nl.
29-nov 09:30 uur Ds. C. Hoek. 1e Advent.
Publiek tot 30 personen op reservering via Kerktijd.nl.
29-nov 19:00 uur Ds. J.F. Tanghé, Sellingen. 1e Advent.
»06-dec 09:30 uur Ds. M. Krooneman, Noordhorn. 2e Advent
06-dec 19:00 uur Ds. C. Hoek. 2e Advent