Corona-maatregelen vanaf 14 november 2021

Vanaf zondag 14 nov. gelden de volgende regels;

1. Handhaving 1,5 m afstand houden, De kerkrentmeesters zullen de inrichting van de kerk en van het koor van de kerk zo inrichten dat de gehele Gemeente naar de kerk kan gaan. Zodat we niet hoeven te werken met een A en B groep
  2. Mondkapjes dragen bij binnenkomst en bij lopen door de kerk. Mondkapje kan af bij zitten
  3. Iedereen moet weer de handen ontsmetten bij binnenkomst in de kerk

Corona-maatregelen vanaf 26 september 2021

Vanaf 25 september zal de 1,5 meter komen te vervallen. Dat betekent dat wij met ingang van zondag 26 september iedereen kunnen ontvangen. De groepsindeling A of B geldt vanaf die zondag niet meer. U bent welkom.

Wel willen we u vragen om thuis de dienst te bekijken als u klachten heeft. Ook verzoeken wij u bij binnenkomst uw handen te ontsmetten. Mocht u twijfelen of u corona heeft, doe dan vooraf een zelftest. Mocht u in de kerk toch de 1,5 m in acht willen nemen, dan kunt u gerust een plekje zoeken in het ruime koor van de kerk.

De gezamenlijke avonddienst op zondag 26 september wordt nog in de Walfriduskerk gehouden.

Vanaf zondag 3 oktober worden de avonddiensten weer in Onderdendam gehouden. De ochtenddiensten in Bedum staan dan weer onder verantwoordelijkheid van de kerkenraad van Bedum die zoveel mogelijk aanwezig zal zijn terwijl de avonddiensten in Onderdendam onder verantwoordelijkheid van de kerkenraad van Onderdendam worden gehouden.

Omdat er in Onderdendam geen opnamemogelijkheid is, zijn de avonddiensten vanaf 3 oktober niet meer te bekijken via youtube. De ochtenddiensten blijven we voorlopig nog wel streamen.

De kerkdiensten worden als regel op de zondagmorgen gehouden om 9:30 uur (zie rooster).Tijdens deze diensten is er kinderoppas voor de kleinsten. De gemeente Bedum is een combinatie aangegaan met de gemeente Onderdendam; samen hebben wij één predikant.

In Bedum wordt gezongen uit het Liedboek voor de Kerken en in Onderdendam uit de oude berijming. Voor gasten is er een beperkt aantal in de kerk aanwezig. In een gedeelte van de kerk is ringleiding aanwezig. Dit is het gedeelte met de oude plavuizen. Grofweg tussen het orgel en de preekstoel.

Kerkdiensten live te volgen via Kerkomroep en Youtube

De kerkdiensten zijn via de site Kerkomroep.nl te beluisteren of te downloaden als mp3-bestand. Ook kan er gebruik gemaakt worden van de ontvangstkastjes van KerkWebradio. Hiervoor kunt u zich wenden tot dhr. R. Swart.

Eveneens zijn de diensten sinds de Corona-crisis live te volgen via YouTube.

Collecten

Er worden twee collectes tijdens de dienst gehouden. De bestemming van de collecten wordt vooraf vermeld in het kerkblad en afgekondigd voordat de dienst begint.

Organist:
dhr. E.F. van Olm
Kosterschap:
Tijdens de erediensten beurtelings een aantal kerkenraads- en gemeenteleden.

Diensten rooster

Datum AanvangVoorganger
3-okt 09:30 uur Dr. J. Hoek, Veenendaal. Israƫlzondag.
10-okt 09:30 uur Ds. D.M. Heikoop, Katwijk aan Zee.
10-okt 14:30 uur Ds. C. Hoek. Jeugddienst mmv Solace
17-okt 09:30 uur Ds. W. van den Wind, Onstwedde.
24-okt 09:30 uur Ds. C. Hoek
31-okt 09:30 uur Ds. vd Wind, Driessum