Bijbelkringen/gesprekskringen seizoen 2017/2018

Jongerenkring (20+)

De Jongerenkring -die Bedum/Onderdendam samen met Stedum organiseert- volgt de opzet van de Walfridustoerustingsavonden. Dus ook twee series van drie avonden.

Serie één wordt 9, 16 en 23 november gehouden en gaat over "werken met zin" -christen zijn en het dagelijks werk. Deze serie wordt gegeven door ds. van Wingerden. De eerste avond wordt door beide predikanten geleid.

De tweede serie valt op 25 januari, 1 en 8 februari en heeft als thema: "Zien we de dertigers?" De dertigers missen we vaak in de kerk. Hoe komt dat en kunnen we een manier zoeken om de dertigers wat meer bij de kerk te betrekken? De eerste avond wordt geleid door de beide predikanten. De overige twee avonden staan onder leiding van ds. Hoek.

Bijbelkring aan huis

De huiskring blijft grotendeels ongewijzigd. Wel is iedereen daar welkom. Leeftijd is niet belangrijk (meer). Het is juist mooi als jongeren en ouderen met elkaar in gesprek zijn. Ook als je niet eerder op de huiskring kwam, ben je welkom. Doe gewoon een jaartje mee. Leerzaam en verrijkend.

We lezen het boekje van ds. Niels de Jong over de Psalmen. Het boekje is getiteld: 'Psalmen beter begrijpen - groeien in gebed'. We komen op de donderdagavonden bij elkaar. Tot dan!

Contactpersoon is Sybrig de Vries

Themakring/Walfriduskring in de Walfriduskerk

De Walfriduskring krijgt een nieuwe vorm. Eigenlijk is het geen kring meer. Het gaat om twee series van drie achtereenvolgende avonden waarop we met elkaar een relevant thema over geloof en dagelijks leven willen gaan bespreken. Iedereen is welkom. Het grote voordeel van deze opzet is, dat je niet meer voor een jaar aan een kring gebonden bent, maar dat je per serie kunt kiezen. Het is flexibeler. We hopen op deze manier dezelfde en ook andere (jongere?) mensen aan te spreken. Probeer het gerust eens. Welkom.

De eerste serie wordt gehouden op woensdag 4, 11 en 18 oktober en gaat over ons dagelijks werk. Hoe kijk je aan tegen je werk? Is dat een noodzakelijk iets om geld te verdienen of mag je daar ook iets van God in zien? "Werken met zin" is de titel van deze serie avonden en we gaan praten over christen-zijn en werken en natuurlijk ook hoe je christen kunt zijn op je werk. Hartelijk welkom om 20.00 uur in de Walfriduskerk.

De tweede serie wordt gehouden op woensdag 7, 14 en 21 februari. Deze keer gaat het over Gods aanwezigheid in ons dagelijks leven. De titel van deze serie is: "Hij is niet ver". Hoe leef je iedere dag met God en voorkom je dat God alleen iets voor de zondag is, of voor die momenten waarop er zorgen zijn. Ook deze avonden beginnen om 20.00 uur.