Catechese seizoen 2017/2018

Catechisatie 12+

Als je 12 jaar of ouder bent, dan ben je hartelijk welkom op de catechisatie. We gaan met elkaar in gesprek over het geloof en ons leven. Wie is God en wie is Jezus en wat doet de Heilige Geest? We willen daar aan de hand van de Bijbel meer over leren, maar ook kijken hoe we het geloof handen en voeten geven in het leven. Deze catechisatie wordt gegeven in de pastorie vanaf maandag 25 september om 19.00 uur. Welkom. Geef je even op bij dominee Hoek

Catechisatie 14+

Ook voor jullie is er dit jaar catechisatie. School, sport, hobby, vrienden, bijbaantje... je bent misschien al best druk. En toch nodig ik je uit voor de catechisatie omdat het gewoon belangrijk is om met anderen over God en het geloof in gesprek te blijven. Anders kan God zomaar naar de rand van je leven worden gedrukt... omdat andere dingen alle aandacht vragen. Terwijl het fijn is om God beter te leren kennen. God nodigt je uit om met Hem te leven. Wat betekent dat? We gaan op zoek.

Deze catechisatie wordt gegeven in de pastorie vanaf maandag 25 september om 20.00 uur. Welkom! Geef je even op bij dominee Hoek

Catechisatie: Hoe doen we dat?

Ds. C. Hoek vertelt de kerkenraad hoe de catechisaties worden gegeven; Het materiaal komt van de HGJB en is getiteld: Follow Me voor de groep 12 tot 14 jaar en Follow Me next voor de leeftijd van 15 en ouder.

De methode werkt met een powerpoint-presentatie, korte filmpjes en een map met vragen om tot een gesprek te komen.

Doel van de methode is: de jonge mensen tot een keuze voor Jezus te leiden. Niet de rationele kennis staat op de voorgrond, maar de ontwikkeling van een geloofsrelatie met God en Jezus.